Pubers

Pubers hebben zo hun eigen problemen, maar ook hun eigen specifieke voetproblemen. Door hormonale veranderingen van het lichaam, verkeerd schoeisel en niet altijd een goede voetverzorging ontstaan vaak problemen met ingroeiende nagels en likdoorns.

Nagels van pubers zijn nog niet zo hard en stevig als die van volwassenen. Ze zijn dunner, broos en scheuren sneller in. 

Door hormonale veranderingen gaan de zweetklieren optimaal werken, hierdoor kunnen voeten wat nat zijn en is de huid erg kwetsbaar. Met name bij intensief sporten is het van belang de nagels op de juiste wijze te knippen om ingroeiende nagels te voorkomen. 

Bij verkeerd, te kort of slecht passend schoeisel bestaat er een kans dat bij pubers, de teennagels in gaan groeien. Dit kan vreselijk pijn gaan doen met grote kans op een ontsteking.

Vaak wordt te lang gewacht om naar de pedicure te gaan, dus helaas lopen deze jongeren rond met zeer pijnlijke tenen die vaak ontstoken zijn. In dit stadium zal dan eerst de huisarts geraadpleegd moeten worden, zodat eerst de ontsteking behandeld wordt. Daarna is het zaak om de ingroeiende nagel te laten behandelen bij de pedicure.

Afbeeldingsresultaat voor puber voeten